Friday, January 25, 2013

Rumah Kos Rendah.

Hi, Selamat Pagi Semua.

Rumah Kos Rendah?? Mesti tak cantik... mesti buruk... mesti Berhantu... hahahahaha nie adalah beberapa tanggapan masyarakat tentang Rumah Kos Rendah, tp bg aku, rumah kos rendah nie boleh bagi kita +ve cashflow lagi tinggi dari landed house.



tak caye?? hehehhee ok, kat sini aku ceritakan sikit... nie cerita aku dari segi rumah lelong la ye... Biasa rumah kos rendah nie bank akan lelong dalam RM30K... RM40K...RM50K.. bergantung pada kes, so biasanya bulanan yang perlu dibayar adalah antara RM250 hingga Rm350...dan MV bg sesetengah rumah tu adalah sebanyak RM90..RM100K.

Biasanya harga sewa bg sesetengah rumah bergantung pada MV di sesebuah tempat..ok, katakan korang beli rumah kos rendah harga RM40K, bulanan dalam Rm300, tp sewa di kasawan itu RM500... kat situ pun korang da untung RM200...untung bukan?

Untuk membeli rumah kos rendah secara subsale, sesetengah negeri mengenakan syarat, syarat2 yang patut dipatuhi oleh pembeli baru adalah seperti berikut:

1.Warganegara Malaysia
2. Berumur 18 tahun ke atas
3. Pendapatan bulanan isi rumah tidak melebihi RM 5,000.00 sebulan
4. Pemohon (suami/isteri) tidak mempunyai sebarang jenis rumah kediaman di Selangor
5. Berdaftar di Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS)
6. Pemohon yang telah memiliki Rumah Kos Rendah selama lima (5) tahun ke atas boleh memohon Rumah Mampu Milik sebagai rumah kedua tetapi tertakluk kepada syarat had kelayakan pendapatan pembelian Rumah Mampu Milik
7. Pemohon bujang yang mempunyai tanggungan keluarga boleh memohon Rumah Mampu Milik
8. Pembelian Rumah Mampu Milik adalah untuk didiami dan bukan untuk disewakan


P/s - Adakah korang semua tahu.. kalu kita beli Rumah Low Cost secara lelongan, semua syarat untuk memiliki Low Cost secara Subsale akan terbatal.

15 comments:

razi said...

P/s - Adakah korang semua tahu.. kalu kita beli Rumah Low Cost, semua syarat untuk memiliki Low Cost secara Subsale akan terbatal.

mintak penjelasan: beli rumah low cost secara lelongan maka semua syarat subsale terbatal ker maksudnya. tq

Paih Aman said...

eh silap2... tu kalu kita beli rumah secara lelongan.

dIE said...

Maknanya...lepas nie boleh beli lagi la rumah low cost secara lelong? begitu tuan?

adi said...

Tuan, bagi saya yg ada rumah lain diselangor ada cara tak utk memiliki rumah ke 2 untuk jenis apartment kos rendah?

Paih Aman said...

Adi... awak boleh try lelong

FARAH MOHD AZLAN said...

salam tuan,
saya nak kepastian mengenai pembelian rumah low cost secara subsale,

Adakah membeli rumah low cost secara subsale syarat yang ditetapkan masih digunapakai?

tq.

MOHD AFIQ said...

salam saya pun nak kan kepastian adakah pembelian rumah kos rendah secara lelong masih terikat dengan syarat2 pembelian rumah kos rendah?

ataupun mereka yg sudah ada rumah 2-3 biji n gaji lebih 5k pun boleh beli rumah kos rendah secara lelong?

Rip Whathell said...

saya menghadapi masaalah dalam mendapatkan pinjaman bank untuk pembelian rumah kos rendah secara lelongan

Agustina Lucky said...

Kumpulan Gambar Vagina Perawan dan Yang Sudah Tidak Perawan


Foto Mesra Payudara Bugil dan Telanjang Bella Shofie Terbaru


Gambar Bugil Wanita Asia Cantik Dan Mulus Sexy


Dian indri, seorang istri berjilbab dari lereng lawu


Kumpulan Foto Tante Girang Hot sedang Tidur Telanjang Tanpa Busana yuk..!!


199 Foto Bugil Gadis Arab Pamer Memek Berbulu Lebat


Foto Hot Susu Tante Janda Kembang Cantik Dan Seksi


Ayumi Pose Telanjang Sambil Mandi Dikolam Renang


Foto Payudara atau Toket Gede Cewek Jepang


Download Kumpulan Foto Cewek Jilbab Nungging


Foto Bugil Tante Girang Lagi Di entot dan di jilat memeknya


Inilah foto hot ngetot memek mulus gadis pangilan


Mulus Basah Memek mulus Cewek Bugil Foto Memek


Kumpulan Foto Memek dan Vagina Gadis Perawan Hot


Koleksi Foto Pramugari Seksi Pamer Payudara Montok


Pose Panas Gadis-Gadis Cantik pamer Payudara Besar


Gambar Foto Julia Perez Bugil Kelihatan Payudara Besar


Foto Bugil ABG Terseksi dan Tercantik Tanpa Sensor


Gadis Perawan Nakal Ngentot Gaya Baru Ngangkang


Kummpulan Foto Bugil Hot Artis Wanita dari Negara Arab


ABG Bugil Dan Gadis Bispak Jago Ngentot With Toket Gede


Video bokep tante girang artis indonesia foto bugil memek


Bispak Montok Telanjang dikamar Hotel Memek Basah


Lina Pamer Memek Mulus Ayam Kampus Kota Depok

Unknown said...

Salam tuan.jika saya baru beli rumah kosrendah apartment di damansara.tahun lepas.sekarang ni pakcik saya nak jual rumah kos rendah tapi teres di batang kali.bagai mana ye.sebab saya degar saya x leh beli rumah kos rendah lagy dah.betul ke

Fadzlina Rahman said...

Oooo.... mcm tuh... baru tahu... terima kasih.

blueswifter said...

As salaam.. saya ada beli 1 unit kos rendah di kajang secara lelongan bank tahun 2014. Skrg masih dlm proses tukar nama (dah masuk 2 tahun kes kt loyer).. soalan saya, boleh ke kalau saya nak jual sebab kalau ikut Lembaga Perumahan Hartanah negeri Selangor kena tunggu 5 tahun.. adakah kalau beli ikut lelong pun kena ikut syarat2 LPHS? mohon pencerahan tuan?

blueswifter said...

As salaam.. saya ada beli 1 unit kos rendah di kajang secara lelongan bank tahun 2014. Skrg masih dlm proses tukar nama (dah masuk 2 tahun kes kt loyer).. soalan saya, boleh ke kalau saya nak jual sebab kalau ikut Lembaga Perumahan Hartanah negeri Selangor kena tunggu 5 tahun.. adakah kalau beli ikut lelong pun kena ikut syarat2 LPHS? mohon pencerahan tuan?

Unknown said...

Aslamualaikum Tuan,Saya ingin Bertanya 1soalan yang Saya belum lagi tahu,Rumah Low Cost Pembeli gaji pokok Rm2,800(Basic)Status Bujang.Campur OT Commission Rm4,600..LPHS akan kira overall ke atau Gaji pokok?,

Aziz Ibrahim said...

Aslamualaikum Tuan,Saya ingin Bertanya 1soalan yang Saya belum lagi tahu,Rumah Low Cost Pembeli gaji pokok Rm2,800(Basic)Status Bujang.Campur OT Commission Rm4,600..LPHS akan kira overall ke atau Gaji pokok?,

Post a Comment

 
Blogger Templates