Tuesday, February 5, 2013

Putra Permai Seri Kembangan

Hi, Selamat Pagi Semua..

Seperti biasa, waktu2 nie la aku akan update blog... hehehe di kala semua org dah diulik mimpi.. time nie Nora Danish, Fasha Sandha, Nasha Aziz semua menjelma dalam mimpi...hehehehe kawan2 yang terdekat aku akan sedia maklum, kalu wekend je jadual aku mesti penuh walaupun pada hari kerja aku da tegaskan yang hujung minggu aku nak duk rumah je.. tdo.. tgk tv...main tenet.. pastu tido balik... tp mmg perkara tu tak kan terjadi.

Wekend lepas mmg amat sibuk bg aku, ada 4 buah rumah yang aku kena pergi tengok untuk dua org kawan yang inginkan rumah sebagai pelaburan, tp kat sini aku nak ceritakan rumah Putra Permai kat Equin Park je dlu.. nie Blok A. Janji ngn agen nak jumpa kul4.. sebab tghari tu aku nak ke seremban sebab kawan aku kahwin.. hehehehe bile g wedding die..aku terpikir..bila la aku nak kawen... tp takpe la sebab aku ingat abg aku pernah cakap, hidup nie ada 2 jenis org..orang yang kejar kerjaya dan org yang kejar keluarga.. hehehehe so aku tak perlu cakap la aku jenis yang mane satu...

so berbalik kpd cite rumah Putra Permai tu, pada mulanya saudara mara owner tu yang nak stay kat rumah tu, so owner tu pun pasang la tiles, cat baru, repair mane yang patut.. tp last2 tak jadi pindah... so sampai ke hari nie.. rumah tu tak berpenyewa.. padahal equin park bg aku adalah hot spot jugak..mungkin jugak owner adalah org yang berada.. tak pun beli cash je unit nie..

Owner nak jual RM80k, so bulanan anggaran dalam Rm385, dan boleh disewa dalam Rm550 sebab mmg cantik so korang leh tgk gambar kat bawah nanti.. so kawan aku nie da untung Rm165, so ok la kan... then di sebabkan owner tak bg sewa kat sape2 lg so aku try la nego ngn owner rumah.. boleh tak bg sewa sepanjang proses pembelian/tukar nama... die ok je..wah!! satu bonus!!

Nape aku cakap bonus? sebab mase tu kawan aku masih tak bayar installment kat bank tp dah bg sewa..hehehehe so katakan proses tu ambik masa 6 bulan... bg sewa rm550...so kawan aku dah untung Rm3300..hehehehe untung ke x tu?? boleh la lepas buat bayar lawyer punya fee... hehehehe

Lantai Tiles, rumah lain sume lantai simen

Bonus lantai tiles

Kalu ada budget leh wak partition tuk dry kitchen

Rumah tingkat 3

Cantik..lantai basuh je

Tempat pelaburan.. plastik mangkuk tandas x bukak lg

basuh je terus cantik

Master bedroom pun cantik

Tempat menyucikan diri
 Memang proses nego dgn tuan rumah penting...tak kena cara, apa yang di bincang akan menjadi pergaduhan.. so kawan2... jangan segan2 nak mintak aku carikan rumah ye..hehehhee insya'allah..aku cuba sedaya upaya.

p/s - aku rase kawan aku nie bertuah gile..nasib baik je aku nie ada target..kalu x mmg aku ambik jugak unit nie sebagai koleksi.. hehehehee pape pun tahniah bro..

0 comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates