Friday, July 26, 2013

Beli rumah dapat Cash!! anda nak?

Hi, Salam Jumaat Semua,

Hari nie terpanggil untuk kongsi satu kisah salah satu pembelian rumah aku, selalunya bulan puasa nie org akan kurang sikit beli rumah sebab byk nak guna duit untuk barangan raya dan sambutan raya,

tp... kalu ada unit yang best, adakah anda nak lepaskan? hehehehe

So aku ada dapat satu unit best, owner terdesak nak jual rumah die sebab ada masalah peribadi (tak boleh dinyatakan kat sini), oleh kerana aku selalu ingat kata2 Tn Zaidi, dalam hartanah.. ia bukan melibatkan emosi tapi matematik.. so aku akan explainkan dalam bentuk matematik la...

dan aku akan share macam mane aku leh beli walaupun skrng nie modal tengah nipis.

Ok... harga owner nak letgo adalah Rm155k.. so memandangkan aku tau owner terdesak nak jual, so aku nego kaw2 sampai Rm148k...dan aku nego lagi deposit just 3%.. alhamdulillah owner setuju.

yang bestnya... Market Value kat situ adalah Rm185K-190K.. hebat bukan? beza dalam 37k tu..

so katakan kita ambik mv paling rendah Rm185k.. pinjaman bank adalah sebanyak 90% dari 185k yang itu Rm166500, dan katakan aku dah bayar 3% kpd owner yang itu Rm4440, so balance yang perlu aku selesaikan adalah Rm148 000 - Rm4 440 = RM143 560.



dan loan dr bank adalah sebanyak Rm166500, tolak balance yang perlu aku selesaikan Rm143 560

so Rm166500 - Rm143 560  = Rm22 940!!!

Alhamdulillah... aku hanya bayar deposit Rm4440 dan aku dapat cashback sebanyak Rm22 940!!

p/s - tips bile kita tau owner terdesak nak jual... kita leh nego kaw2 dari segi harga jualan dan deposit... untuk tips modal.. tunggu entry aku lepas sembahyang jumaat ye

3 comments:

Zailelah Reduan said...

kalau jumper owner yg nak jual boleh ler..

Agustina Lucky said...

Kumpulan Gambar Vagina Perawan dan Yang Sudah Tidak Perawan


Foto Mesra Payudara Bugil dan Telanjang Bella Shofie Terbaru


Gambar Bugil Wanita Asia Cantik Dan Mulus Sexy


Dian indri, seorang istri berjilbab dari lereng lawu


Kumpulan Foto Tante Girang Hot sedang Tidur Telanjang Tanpa Busana yuk..!!


199 Foto Bugil Gadis Arab Pamer Memek Berbulu Lebat


Foto Hot Susu Tante Janda Kembang Cantik Dan Seksi


Ayumi Pose Telanjang Sambil Mandi Dikolam Renang


Foto Payudara atau Toket Gede Cewek Jepang


Download Kumpulan Foto Cewek Jilbab Nungging


Foto Bugil Tante Girang Lagi Di entot dan di jilat memeknya


Inilah foto hot ngetot memek mulus gadis pangilan


Mulus Basah Memek mulus Cewek Bugil Foto Memek


Kumpulan Foto Memek dan Vagina Gadis Perawan Hot


Koleksi Foto Pramugari Seksi Pamer Payudara Montok


Pose Panas Gadis-Gadis Cantik pamer Payudara Besar


Gambar Foto Julia Perez Bugil Kelihatan Payudara Besar


Foto Bugil ABG Terseksi dan Tercantik Tanpa Sensor


Gadis Perawan Nakal Ngentot Gaya Baru Ngangkang


Kummpulan Foto Bugil Hot Artis Wanita dari Negara Arab


ABG Bugil Dan Gadis Bispak Jago Ngentot With Toket Gede


Video bokep tante girang artis indonesia foto bugil memek


Bispak Montok Telanjang dikamar Hotel Memek Basah


Lina Pamer Memek Mulus Ayam Kampus Kota Depok

Amir Yaafar said...

xde la cash sgt, sbb loan dgn bank still ade. so instead of xde di lihat mcm beli rumah cash, loan still ade for that house.

Post a Comment

 
Blogger Templates