Tuesday, October 8, 2013

Fully Furnish tanpa Modal

Hi, Selamat petang Semua

dah lama aku tak bercerita di sini.. betul2 sibuk dgn kehadiran beberapa buah rumah aku, nak kena setup balik semua kelengkapan dan cat sebab iwner lame tak ambik tahu sgt tentang rumah ni.

Untuk maklumanm rumah ni belum ditukar nama atas aku lg tp aku berjaya pujuk owner utk disewakan kpd aku, kiranya aku buat sublet la.


Owner bersetuju utk sewakan aku dgn harga Rm700, dan mantainance fee ditanggung die, kos cat dan masukan perabot dalam 3k, so jom kita kira...

Aku bg sewa Rm1250 kpd penyewa dan owner sewakan rumah tu kat aku Rm700 so aku dah untung Rm550 dan aku sewakan parking covered Rm80 so total Rm630.

Katakan proses tukar nama mengambil masa 6bulan so rm630 x 6=Rm3780

So bukan ke dah bakil modal aku fully furnishkan rumah tu?

0 comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates