Friday, November 8, 2013

Kill Two Bird With One Stone...

Hi, Selamat Malam Semua...

Malam nie update dua entry, tiba2 rasa rajin nak update blog... Sepanjang penglibatan aku dalam SUBLET, aku tak pernah kongsi lagi dalam blog nie... just kat fb je.. so takpe, malam nie aku kongsi sikit.

Hari ni 8.11.2013, dapat call dr seorang kawan yang ada owner sebuah rumah nak benarkan sape2 je buat sublet dan aku pun pergi la... dan alhamdulillah.... rumah cantik.. dah ada tiles dan table top... owner melayu, sebelum nie ada masalah sebab penyewa tak pernah bayar bil elektrik dan tertunggak Rm5000 plus2.. so dengan ada khidmat seperti aku, die berharap dapat pantau rumah die. so jom kita tgk dlu gambar sebelum tgk cash flow.

Owner bukak pintu, nasib baik tak ego

Bilik Master

Nasib baik bersih, so tak perlu basuh

Nego sampai jadi hehehhee

Table top dah ada.. so jimat sebab tak perlu beli kabinet dapur


Ok... dah tgk kan gambar2 rumah nie, cantik kan? Jom kita sembang cashflow.

Owner bg sewa sebanyak Rm900 Sebulan, dan dengan keadaan rumah macam nie, dan dimasukan perabot.. insya'allah boleh bg sewa Rm1450.

Master Bedroom - Rm600
Medium Bedroom - Rm450
Small BedRoom -  Rm400

So Rm1450 - Rm900 =  Rm550!!!

so berbalik kpd tajuk post niem kill two bird with one stone... hehehehe rupanya hari nie aku dapat close deal dua buah rumah di lokasi yang sama... so cashflow Rm550 x 2 = Rm1100!!

jom tgk pic rumah kedua...




2 comments:

ahmad kamal abdul aziz said...

salam bole tau rumah ni area mana?

Paih Aman said...

Kat lembah klang en kamal

Post a Comment

 
Blogger Templates