Tuesday, January 7, 2014

Kelebihan Pass Masuk ke kediaman ??

Salam, Selamat Petang Semua.

Korang tau tak kelebihan access kad di apartment atau kondo yang korang ada tu ape fungsi die selain tag masuk dan keluar dari tempat kediaman tu?


Aku ada dua buah rumah di Apartment M. setiap dua bulan sekali, pass masuk ke apartment tu akan diganti setiap dua bulan secara percuma,so makna die setahun 6 kali penyewa/owner kena tukar pass tu.. agak2 korang kenapa apartment tu buat macam tu?

Jika tak tukar mereka tidak dibenarkan masuk, dan untuk menukarkan pass masuk tu, management akan check bill yang ada, jika rumah mereka ada tunggakan bill contohnya maintenance atau bill api air, mereka terpaksa membayar tunggakan yang ada baru lah dibenarkan tukar pass masuk tu.

so ape kelebihan management opis buat macam tu?

1. Tiada masalah tunggakan maintenance.
2. Tiada masalah pemotongan air di apartment (meter pukal)
3. Wang di management opis cukup dan mampu untuk selenggara satu apartment contoh sampah.
4.
5.

korang pikir la sendiri... hahahahaha 

p/s - Apartment yang aku sewa dulu pernah tertunggakan bill syabas (meter pukal) sebanyak Rm23k, agak2 korang kenapa? management plak tak de duit nak cover bill ape tah lagi maintenance seperti sampah dan sebagainya disebabkan penyewa.owner tak bayar maintenance fee, dan akibatnya apartment terabai dan buruk.

0 comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates