Monday, January 13, 2014

Peraturan Baru untuk refinance rumah korang...


Salam, Selamat petang Semua..

Hari nie aku nak kongsi satu status dari Mr Ky Tee, salah seorang personal coaching yang selalu aku ikut post die kat facebook.

Post die berkenaan peraturan baru untuk refinance rumah, so yang tak faham boleh bertanya di ruang komen atau email kat aku.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Contoh rumah saya tinggal hutang RM100K dengan installment RM500 sebulan , Market value rumah sekarang RM150K saya nak buat refinance RM 150k x 90%=RM 135k tolak hutang dulu adalah RM100K cash out adalah RM35K.

-New rule untuk bank kira commitment adalah RM100K(hutang dulu) ambil 35 tahun(max) installment RM470, cash out RM35K kira commitment 10 tahun installment RM362, jadi commitment adalah RM 470+RM362=RM 832

Contoh commitmenrt saya ada sebuah kereta installment RM500 dan personal loan installment RM400, rumah RM500 income bulanan saya ialah RM3500

Kira DBR adalah RM500 kereta+RM400 personal loan +rumah RM832(refinance)= jumlah commitment Rm1732 /gaji RM 3500=49% DBR loan boleh approve, lepas loan boleh approve, kira installment rumah refinance RM135K adalah kira 35 tahun installment RM683 sebulan.

-Kesimpulan adalah dari segi approve loan mungkin susah sikit, kerana bank ambil kira 10 tahun untuk cash out, kalau loan boleh approve , installment akan kira max 35 tahun, Hong leong bank dan Alliance bank sudah bermula dengan kiraan ini, saya percaya banyak bank akan bermula dengan kiraan cara ini .

-Bagi sesiapa nak tahu lebih detail boleh email saya tee@shahgroup.com.my

Financial Coach

Mr Ky Tee

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P/s - Dari post dapat aku simpulkan adalah untuk kira DBR, bank akan consider 35k tu sebagai komitmen lain yang tempohnya selama 10bulan, itu utk tgk DBR die lepas ke tak utk kes refinance tu..Selepas loan lepas, bank akan kira 135k (90% dari 150k) utk tempoh 35tahun, installment nya adalah Rm683


7 comments:

Tokmad said...

huhu.....makin mencabar

Agustina Lucky said...

Kumpulan Gambar Vagina Perawan dan Yang Sudah Tidak Perawan


Foto Mesra Payudara Bugil dan Telanjang Bella Shofie Terbaru


Gambar Bugil Wanita Asia Cantik Dan Mulus Sexy


Dian indri, seorang istri berjilbab dari lereng lawu


Kumpulan Foto Tante Girang Hot sedang Tidur Telanjang Tanpa Busana yuk..!!


199 Foto Bugil Gadis Arab Pamer Memek Berbulu Lebat


Foto Hot Susu Tante Janda Kembang Cantik Dan Seksi


Ayumi Pose Telanjang Sambil Mandi Dikolam Renang


Foto Payudara atau Toket Gede Cewek Jepang


Download Kumpulan Foto Cewek Jilbab Nungging


Foto Bugil Tante Girang Lagi Di entot dan di jilat memeknya


Inilah foto hot ngetot memek mulus gadis pangilan


Mulus Basah Memek mulus Cewek Bugil Foto Memek


Kumpulan Foto Memek dan Vagina Gadis Perawan Hot


Koleksi Foto Pramugari Seksi Pamer Payudara Montok


Pose Panas Gadis-Gadis Cantik pamer Payudara Besar


Gambar Foto Julia Perez Bugil Kelihatan Payudara Besar


Foto Bugil ABG Terseksi dan Tercantik Tanpa Sensor


Gadis Perawan Nakal Ngentot Gaya Baru Ngangkang


Kummpulan Foto Bugil Hot Artis Wanita dari Negara Arab


ABG Bugil Dan Gadis Bispak Jago Ngentot With Toket Gede


Video bokep tante girang artis indonesia foto bugil memek


Bispak Montok Telanjang dikamar Hotel Memek Basah


Lina Pamer Memek Mulus Ayam Kampus Kota Depok

Abd Halil Abd Rahman said...

Saya nak tanya berkaitan refinance utk rumah yg dibeli menggunakan loan kerajaan.... Masih berpeluang x utk dptkan cash? Saya membeli rumah pada harga RM 101,000 pada 2006.... Bagaimana saya nak buat refinance utk dapatkan tunai bg kegunaan pembelian aset lain pula?

Abd Halil Abd Rahman said...

Saya nak tanya berkaitan refinance utk rumah yg dibeli menggunakan loan kerajaan.... Masih berpeluang x utk dptkan cash? Saya membeli rumah pada harga RM 101,000 pada 2006.... Bagaimana saya nak buat refinance utk dapatkan tunai bg kegunaan pembelian aset lain pula?

Unknown said...

Saya nk tya berkenaan rumah yg saya beli cash pkai pesonal loan..nk refinance balik.bayar personal loan cash & buat loan perumahan.. boleh ke cm tu?

wan said...

Saya nk tya berkenaan rumah yg saya beli cash pkai pesonal loan..nk refinance balik.bayar personal loan cash & buat loan perumahan.. boleh ke cm tu?

Mim Sharnal said...

Top 100 Sunny Leone Fucked Hard Xxx Porn Photo



All Bollywood Heroine Grup Fucking Xxx Porn Photo



Indian Porn Queen Sexy Sunny Leone Latest Les BianSex Xxx Video



Bollywood Star Priyanka Chopra New Porn Sex Xxx Vedio



Bollywood Acctress Aishwarya Rai and obi shaak basson Husband Wife Xxx Video



Porn Star Kareena Kapoor Lesbian Sex XXX Video



Indian Moti Larki Ballwali Choot Ka Photo



2016 Top 50 actress Huma Qureshi leaked naked pics YouTube



Top 60 Deepika Padukon Nude Sex Naked Fake Video YouTube



Hemamalini Hardcore Fuck Photo Fucking Hot Babes MMS Wallpapers



XXX 45 Anushka Shetty hot sexy bikini Nude girls xxx porn adult pics



XXX 50 Bollywood Actress Anushka Sharma Nude Sex Images



Kareena Kapoor And Her Husbend Latest 2016 Xxx Video



tOP Sunny Leone 100 Ass Fuck Hd Wallpapers



Bollywood Moti Larki Nomita Kapoor Red PUssy Fuck XXX Photo



Latest 2016 American Night Club Thirty Fast Night Video YouTube



2016 Latest 30+ Anushka Sharma Nude Boobs Pussy XXX Photos



Pakistani Heroine Moti Choot Xxx Video



Kareena Kapoor Fucked Doggy Style Sexy Pics


Bengali Huse Wife Women Aunty Fameli Sex Xxx Mobile Video

Post a Comment

 
Blogger Templates