Thursday, January 30, 2014

Tips student apply loan rumah.

Salam Semua,

Hahahaha gembira dan teruja bila ramai yang add aku di FB dan mintak aku mempercepatkan tulis tips untuk tips student apply loan rumah nie.

Ok,

Semua nya terletak pada PAYSLIP dan KWSP,  korang mesti terfikir kan, macam mane seorang pelajar boleh ada payslip dan kwsp??

Untuk tips nie, korang kena ada apa yang aku dah post sebelum nie, maksud aku adalah company yang berdaftar di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), dan document2 penting.

Katakan korang student yang membuat perniagaan online, tak kisah la jual tudung ke, kereta sewa ke, bukak kedai photostat ke, yang penting berdaftar di SSM,

Biasa ramai yang tak pentingkan Payslip dan Kwsp nie bile buat online bisnes, tp bg aku wajib utk buat payslip sebab itu menunjukan kita ada set satu target every month utk mencapai gaji yang kita nak.

so caranya adalah.....

Tunggu la ye.. lepas raya cina nie.. hehehehe Happy Chinese New Year semua...

0 comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates