Monday, February 24, 2014

Bayar Cukai Taksiran Secara Online.

Hi, Selamat Petang kawan2,

Petang ni aku ada bayar Cukai Taksiran, dan aku ada bertanya kat kawan2, masih ramai yang guna cara oldschool yang itu g beratur panjang2.

kat sini aku nak ceritakan camne bayar Cukai Taksiran secara online. Aku guna M2U, so secara logiknya guna CIMB CLICK atau apa2 je, caranya lebih kurang je.


1. Login ke M2U dan Clik pada Account & Banking


2. Klik pada Bill Payment dan Make a One-Off Payment.


3. Cari Assessment di "View All Payees By Category"


4. Cari Majlis Perbadanan yang korang nak bayar, contoh kat sini, aku nak bayar kpd Majlis Perbadanan Subang Jaya.


5. Masukan detail dan makesure no acc betul dan nilai permbayaran.


6. Taaadaaaa!!!



Selamat Mencuba.

4 comments:

Asa Loan said...

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, jadi Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com


Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. we give out loan at 3% interest rate, so Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:asaloantransfer@gmail.com, you can also contact this email:finance_institute2015@outlook.com

Maria Pedro said...

Saya Nyonya Maria Pedro, Apakah Anda memerlukan pinjaman segera untuk melunasi hutang Anda atau Anda memerlukan pinjaman untuk memperbaiki bisnis Anda? Apakah Anda memerlukan pinjaman konsolidasi atau hipotek atau keperluan lain? Sudahkah anda ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Cari tidak lebih karena kita di sini untuk membuat semua masalah keuangan Anda sesuatu dari masa lalu! Kami memberikan pinjaman kepada perusahaan, entitas swasta dan individu dengan tingkat bunga rendah dan terjangkau sebesar 2% untuk jangka waktu 1-20 tahun dan masa tenggang enam bulan sebelum dimulainya cicilan bulanan. Anda bisa menghubungi kami melalui e-mail via: (mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com)

APLIKASI DATA

1) Nama:
2) Negara:
3) Alamat:
4) Jenis Kelamin:
5) status perkawinan:
6) Pekerjaan:
7) Nomor Telepon:
8) posisi di tempat kerja:
9) penghasilan bulanan:
10) Jumlah pinjaman:
11) durasi pinjaman:
12) Tujuan pinjaman:
13) Tanggal Lahir:
Terima kasih

Kelly Wood said...

Kami adalah perusahaan yang terdaftar, meminjamkan uang kepada mereka yang membutuhkan bantuan keuangan segera, dan mereka yang telah ditolak mendapat kredit dari bank karena rendahnya skor kredit, pinjaman usaha, Pinjaman Pendidikan, pinjaman mobil, pinjaman rumah, pinjaman Perusahaan (dll), atau untuk membayar hutang atau tagihan buruk mereka, atau siapa yang telah scammed oleh pemberi pinjaman sebelum uang palsu? Selamat, Anda berada di tempat yang tepat, Perusahaan Pinjaman Nyata yang dapat diandalkan untuk memberikan pinjaman dengan tingkat bunga sangat rendah sebesar 2% telah mengakhiri semua masalah keuangan Anda untuk sekali dan selamanya, untuk informasi lebih lanjut dan pertanyaan hubungi kami. Melalui email perusahaan kami: kellywoodloanfirm@gmail.com
Terima kasih
Terima kasih dan Tuhan memberkati
Ibu. Kelly
KELLYWOODLOANFIRMLTD
Kellywoodloanfirm@gmail.com

Michelle Randy said...

Adakah anda mencari dana untuk melunaskan kredit dan hutang?
Adakah anda mendapati diri anda dalam sedikit masalah dengan bil yang tidak dibayar dan tidak tahu cara ke mana atau ke mana hendak pergi? Bagaimana dengan mencari firma Konsolidasi Hutang yang boleh dipercayai yang boleh membantu anda mengurangkan ansuran bulanan supaya anda mempunyai pilihan bayaran balik yang berpatutan serta ruang untuk bernafas ketika sampai akhir bulan dan bil perlu dibayar?

** Adakah anda dipaksa secara kewangan?
** Adakah anda mencari dana untuk membayar kredit dan hutang?
** Adakah anda mencari pembiayaan untuk menubuhkan perniagaan anda sendiri?
** Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi atau perniagaan untuk pelbagai tujuan?
** Adakah anda mencari pinjaman untuk melaksanakan projek besar?

Kami menawarkan jenis Pinjaman berikut kepada Individu serta organisasi.
Kirimkan kami di Puan Michelle Randy Douglas (michellerandyfirm@gmail.com)

* Pinjaman Penyatuan Hutang * Pinjaman Perniagaan * Pinjaman Peribadi * Pinjaman Rumah * Kewangan Kereta * Pinjaman Komersil * Pinjaman Pelaburan * Penyatuan Hutang * Perancangan Perniagaan * Kewangan Pembangunan Komersial * Harta Tanah Gadai Janji * Pinjaman Kredit Buruk * Pinjaman komersial * Pinjaman modal kerja * Pinjaman pembinaan * Pinjaman kereta, * Pinjaman Hotel * Pinjaman pelajar

Kami memberi pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2% dan tempoh pinjaman 1 hingga 30 tahun untuk membayar balik pinjaman (selamat dan tidak bercagar). Jangan simpan masalah kewangan anda kepada diri sendiri agar anda tidak menjadi tuan hutang atau tekanan kewangan, sebab itu anda harus menghubungi kami dengan cepat untuk menyelesaikan masalah kewangan anda. Ia akan menjadi sukacita yang hebat kepada kami apabila anda stabil secara kewangan.
Kirimkan kami di Puan Michelle Randy Douglas

E-MAIL: - michellerandyfirm@gmail.com

Post a Comment

 
Blogger Templates