Wednesday, February 5, 2014

Vistaria Apartment, Puchong Perdana.

Salam, Selamat Malam Semua,

Sebelum tidur, aku nak kongsikan satu post dari salah seorang kawan yang aku carikan rumah untuk die,

Rumah yang die beli di Vistaria Apartment, Puchong Perdana, Kawasan yang pesat naik dengan LRT dan Millennia City.


Pada mulanya aku bukak kepada org, tp mungkin orang tak nampak ape yang aku nampak, ada yang datang dan pergi.. tp Insya'allah siap projek2 yang sedang giat dijalankan nie, mmg harga akan kebabom la...

Kawan aku nie beli unit ni dengan harga Rm225k, dengan deposit 5% (Rm11,250), dan markup loan Rm250k, Jom kita kira.

Selling Price Rm225k - 5% = Rm213,750 ( Baki yang perlu diselesaikan)
Markup Loan 90% dari 250k = Rm225,000.
So Rm225k-Rm213,750 = Rm11,250

Ini bermakna die akan dapat balik duit yang die telah bayar sebagai downpayment, so tak la rase rugi sgt., , ini la dikatakan beli rumah tanpa modal walaupun tak dapat cashback tp takpe... asalkan tak membebankan kita... sebab owner mintak 5% je deposit, then boleh markup plak tu

dan tak sampai seminggu aku dapatkan penyewa, penat juga nak siapkan rumah ni sebab ada beberapa benda yang kurang dan rosak tp Alhamdulillah.. aku dapat cari Bilik Master Rm600, Bilik Medium Rm400, Bilik Small Rm350, Total Rm1350

Akhirnya dapat jugak perhargaan dari kawan aku nie.





Thanks Bro.


2 comments:

nurhisyam syam said...

salam..ade pertanyaan..macam mane nak markup loan since market value rm 220k??hanya bertanya

Asa Loan said...

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, jadi Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com


Asa loan lending company are ready to loan you any amount you need to start up your personal business. we give out loan at 3% interest rate, so Kindly apply for agricultural farming loan. if you need loan contact our email:asaloantransfer@gmail.com, you can also contact this email:finance_institute2015@outlook.com

Post a Comment

 
Blogger Templates