Monday, May 5, 2014

Kelebihan Sublet.

Hi, Selamat Pagi Semua

Masih ada org tak nampak kelebihan sublet dan cakap kena ada modal tinggi utk buat sublet nie.

camni..

Katakan kita ada Rm5,000, cari rumah sublet sebulan Rm900 so deposit 2 + 1 + ultility = Rm3150 then balance masih ada Rm1850, baki nie kita cuba masukan perabot yang penting2 je dlu.

katakan lagi, unit tu boleh bg sewa Rm1300 (lagi tinggi lagi bagus), so penyewa akan bayar deposit dan ultility sebanyak Rm4550, bukan ke dah nak balik modal kita pd mulanya? siap dapat cashflow Rm400 bulan depan.

Deposit yang kita dapat Rm4550 td tu rotate plak rumah sublet ke 2, 3 dan seterusnya sampailah ada 10 buah rumah.

Purata sebuah rumah cashflow Rm400, bukan ke kalu 10 buah rumah dah Rm4000??

then dengan Rm4,000 sebulan... selama 12 bulan.. korang dah dapat Rm48,000.. try la beli rumah lelong cash.. hehehehe

tp ada ke rumah lelong Rm48,000?? hehehehe

Aku pernah beli 2 buah rumah lelong pd harga Rm48,000 dan Rm54,000.. dan masing2 jual balik pada Rm90,000 dan Rm80,000.. senang kan buat duit?

Then ada org cakap plak leceh jaga rumah banyak2, tp bg aku dalam 10 buah rumah nie.. akan ada hanya 2 atau 3 je rumah yang akan bermasalah.. yang lain kita hanya tunggu waktu utk collect sewa je... tu pentingnya tapis penyewa....

2 comments:

Unknown said...

mcm best je

ezni said...

Kusyuk pula baca2 ni hehe.

Post a Comment

 
Blogger Templates