Thursday, May 29, 2014

Markup Loan Untuk Beli Rumah Tanpa Modal?

Salam, Selamat Petang Semua Kawan2.

Sebentar tadi aku ada dapat mesej berkenaan dengan markup loan,adakah markup loan ni boleh buat kita beli rumah tanpa modal?

 

Mungkin ada yang masih tak faham kot, Pada pendapat aku semuanya bergantung kepada owner rumah jugak.

Aku bernasib baik sebab owner terdesak untuk menjual rumah beliau di Mentari Court tu dengan harga Rm148k yang mane mase tu market value adalah Rm185k (sekarang dah cecah Rm210k kalu tak silap).

Owner terdesak + under MV..so ape lg, aku markup loan sebanyak Rm185k so margin 90% = Rm166500.

Tolak harga jual so ada la untung sikit Rm18500.

lawyer snp x bayar?? hehehehe Lawyer snp pun aku nego untuk deduct fee dari cashback yang aku akan dapat tu.

so katakan Rm6k legal fee... aku masih ada Rm12k untuk renovate atau beli next property.

tu la namanya beli rumah tanpa modal.

0 comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates