Friday, June 6, 2014

Sublet Tanpa Modal.

Salam Jumaat..Semua dah selesai tunaikan solat jumaat ke? 

Ada seorang teman whatsapp dan tanye macam mane nak buat sublet tp duit modal tak ada?

Bg aku setiap masalah ada penyelesaian die.. Nak diceritakan dulu ada seorang usahawan kereta sewa ni, tak de modal nak beli kereta utk bisnes kereta sewa die, so nak tau ape yang di buat? Dia tolong carikan customer dan passkan kpd tokey kereta sewa yang sedia ada, dapatlah komisyen sikit2... Then dr situ die kumpul duit, dan bermula lah sebagai seorang usahawan kereta sewa..korang boleh tau kan siapa?

Same jugak dengan sublet, kalu tak de modal, korang boleh guna OPM.. Other People Money..Kadang2 ramai je nak buat income.. Modal ada tp mungkin masa tak ada atau mungkin tak tahu caranya..

So ambik kelebihan tu untuk korang JV, cari rumah yang owner agree untuk disubletkan.. Bile dah dapat.. Cari partner JV explain syarat2 dan buat aggrement..Persetujuaan dan syarat2 mungkin berbeza mengikut persetujuan.

Katakan modal die, kita uruskan.. Mungkin Keuntungan boleh dibahagikan 30%-70%.. Dr situ la kita boleh kumpul modal slow2.. Jgn terlalu terburu2..

Just slow n steady!

0 comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates