Friday, August 22, 2014

Contoh Penyewa Dari Neraka

Salam...

Pernah dengar tak pepatah Bagai Melepaskan Anjing Yang Tersepit?

Maksudnya adalah Menolong Orang Yang Tak Tahu Membalas Jasa Kita.

Apabila kita menjadi tuan rumah yang memberikan sewa kpd penyewa, itu adalah sebagai tanggungjawab kita untuk memberi perlindungan or tempat berteduh kpd setiap penyewa kita.

Kadang2 dengan budi bicara, kita kurangkan sewa atau deposit, dan mungkin kita membenarkan penyewa membayar lewat sehari dua tetapi kadang2 penyewa tidak nampak macam mane tanggungjawab kita. Mereka mungkin bersangka kita hanya mahukan duit mereka.

Ini lah yang terjadi kepada salah seorang kawan, Contoh Penyewa Dari Neraka.

  • Pintu di tendang.
  • Grill pintu depan dirosakkan.
  • TV, Mesin Basuh dilarikan.
  • Sewa tak berbayar.




Itu lah pentingnya kita memilih penyewa, check latar belakang, sebelum ni menyewa kat mane.. kalu nak lagi cun, cuba hubungi owner rumah lame untuk bertanye tentang bakal penyewa rumah kita tu... ala2 nak cari pekerjaan baru gitu.. bukan ke kadang2 sesetangah company akan call bekas company yang kita kerja untuk bertanya prestasi kerja kita.

Apa2 pun, Semoga berjaya kawan2 untuk menemui Penyewa Dari Syurga.


1 comments:

rohaniah noor said...

aduhh.. teruk betul penyewa ni.

Post a Comment

 
Blogger Templates