Sunday, September 28, 2014

Fasa 2 Bisnes Sublet - Kemahiran Berunding

Salam,

Malam nie aku ada dapat satu soalan.. sebelum ni ramai yang tanye benda yang sama dan ni buat aku terfikir, ada baiknya jika aku bg tips2 kat sini then bila ada lagi soalan macam nie, aku boleh mintak diorang refer kat sini..

Untuk mendapatkan unit sublet ni pada permulaannya sahaja yang susah, aku bayangkan bahawa untuk mendapatkan unit pertama nie korang mungkin tak tahu macam mane nak "Sembang" apa yang sepatutnya korang buat dengan unit tu bile owner tanyakan banyak soalan.

"Sembang" yang aku maksudkan kat sini adalah macam mane korang nak menjawab dan mengoreng soalan-soalan seperti "ape next step lepas dapat unit", "siapa yang korang akan masukan sebagai penyewa", "macam mane korang nak jaga rumah ni", "berapa korang sewakan" dan sebagainya.. disebabkan korang tak de pengalaman lagi.. korang tak tahu macam mana nak sembang utk yakinkan owner.

Then setelah pengalaman unit sublet pertama, aku percaya korang akan byk buat mistake dan dengan itu secara automatik korang akan datang keyakinan untuk "Sembang" dengan owner untuk unit yang kedua, and then lepas korang dah ada beberapa unit, owner plak yang akan cari korang untuk subletkan unit diorg tp cara tu nanti aku akan ajarkan.. so utk sementara nie, aku akan ajarkan tips2 dapatkan unit sublet.

First sekali korang kena cuba2 selidik ketika bersembang2 dengan owner pada permulaan site visit tu, tanye die adakah die mengalami kesukaran dengan penyewa sebelum ini seperti jarak tempat tinggal dengan rumah sewa, tiada masa, kurang mahir uruskan penyewa dan sebagainya.. Then baru cuba counter attack dengan tips no 3 aku.

Diantaranya tips2 yang aku rase ok adalah:

  • Cuba buat networking dengan agen-agen hartanah di kawasan yang korang nak deal tu.. sebab agen hartanah adalah salah satu cara korang nak yakinkan owner untuk subletkan unit die.. agen hartanah dan ada pengalaman ( owner pasti lebih yakin).
  • Cuba buat satu portfolio dan snap gambar2 rumah sebelum dan selepas korang disubletkan..gambar2 tu untuk menunjukan yang gambar rumah owner yang kosong dan anda penuhi dengan barang... ini paling berkesan kalu unit sebelum tu mmg hancus dan korang makeupkan balik unit tu ( untuk first unit, boleh pinjam atau buat2 je portfolio tu)
  • Nyatakan kpd owner kelebihan sublet, Pertama.. segala masalah korang yang akan selesaikan seperti lampu, tombol rosak,sink tersumbat, Kedua.. masa owner tak dibuang dengan uruskan rumah sewa, Ketiga..jika tiada penyewa korang tetap akan bayar, Keempat..owner hanya perlu tunggu duit sewa tiap2 bulan sahaja, Kelima..rumah akan lebih terjaga sebab kita akan selalu pantau, Keenam Segala karenah penyewa kita akan uruskan tanpa libatkan owner... untuk tips nie korang kena yakinkan owner die akan win-lose situation.. korang yang jaga rumah die dapat duit.
  • Cuba gelapkan mata owner dengan kontrak 3 tahun.. so selama tiga tahun owner tak perlu mencari penyewa atau melayan karenah penyewa... tips ni paling aku suke.

Kalu ada tips yang aku terlintas, akan aku listkan kat sini... tgh tak de idea sgt sebab dah lame tak cari unit sublet, biasanya owner yang akan contct aku...

Kalau korang ada tips utk ditambah sila nyatakan kat komen, so aku boleh tambahkan... boleh share2 ilmu yang mungkin aku tak tahu...dan tolong kawan2 kita yang baru nak belajar nie.. Tolong ye...

(p/s - jgn sesekali bagitahu berapa keuntungan atau sewa yang akan dikenakan kpd penyewa)

7 comments:

Miss Beauty said...

Salam paih..apa pendapat ko bila tuan rumah tu non bumi..diorng cm susah ke nk subletkn kat kita melayu ni? Sory pertanyaan berbau recist..haha

Paih Aman said...

Miss Beauty, sy ada 6 buah rumah sublet yang owner die non bumi... rasenya tak ada msalah jika kita dapatkan yakinkan owner...

YUSLI MUSTAFFA said...

Tuan pun buat lelong juga.

Paih Aman said...

Yup Tuan Yusli... Lelong pun sy ada buat

YUSLI MUSTAFFA said...

Klu sy nak sublet unit kat apartment damai bandar sunway nak ambil tak

Agustina Lucky said...

Kumpulan Gambar Vagina Perawan dan Yang Sudah Tidak Perawan


Foto Mesra Payudara Bugil dan Telanjang Bella Shofie Terbaru


Gambar Bugil Wanita Asia Cantik Dan Mulus Sexy


Dian indri, seorang istri berjilbab dari lereng lawu


Kumpulan Foto Tante Girang Hot sedang Tidur Telanjang Tanpa Busana yuk..!!


199 Foto Bugil Gadis Arab Pamer Memek Berbulu Lebat


Foto Hot Susu Tante Janda Kembang Cantik Dan Seksi


Ayumi Pose Telanjang Sambil Mandi Dikolam Renang


Foto Payudara atau Toket Gede Cewek Jepang


Download Kumpulan Foto Cewek Jilbab Nungging


Foto Bugil Tante Girang Lagi Di entot dan di jilat memeknya


Inilah foto hot ngetot memek mulus gadis pangilan


Mulus Basah Memek mulus Cewek Bugil Foto Memek


Kumpulan Foto Memek dan Vagina Gadis Perawan Hot


Koleksi Foto Pramugari Seksi Pamer Payudara Montok


Pose Panas Gadis-Gadis Cantik pamer Payudara Besar


Gambar Foto Julia Perez Bugil Kelihatan Payudara Besar


Foto Bugil ABG Terseksi dan Tercantik Tanpa Sensor


Gadis Perawan Nakal Ngentot Gaya Baru Ngangkang


Kummpulan Foto Bugil Hot Artis Wanita dari Negara Arab


ABG Bugil Dan Gadis Bispak Jago Ngentot With Toket Gede


Video bokep tante girang artis indonesia foto bugil memek


Bispak Montok Telanjang dikamar Hotel Memek Basah


Lina Pamer Memek Mulus Ayam Kampus Kota Depok

MOHAMMAD HAFIZ RAZALI said...

Tuan Paih, nak tanya kalau owner tau niat kita nak subletkan rumah die, dan die naikkan sewa camne ?

Post a Comment

 
Blogger Templates