Saturday, September 27, 2014

Penyewa cari Penyewa... Acaner tu?

Salam dan Selamat Petang...

Antara kelebihan mempunyai penyewa student atau di lokasi berdekatan dengan Kolej atau Universiti adalah market penyewa kita menjadi luas dan ada cara untuk memudahkan kita mencari penyewa.

Selain dari menampal iklan bus stop kolej atau universiti.. kita boleh pasang seorang atau beberapa pelajar untuk mencarikan penyewa untuk kita... then komisyen akan diberikan berdasarkan berapa penyewa yang mereka dapat cari.

Contohnya... aku akan berikan Rm100 jika penyewa dapat mencari seorang penyewa.. walaupun kos terpaksa dikeluarkan, bg aku kita akan lebih senang dan tak terkejar2 untuk mencari penyewa... selain itu kita jugak dapat berkongsi rezeki dengan pelajar aku.. tu yang penting sebenarnya...


Penyewa aku yang nie ni dah 4 orang penyewa die carikan dalam bulan nie, so maknanya bulan ni sahaja die dah buat income sebanyak Rm400 hahahaha bg seorang student.. Rm400 tu dah kira banyak tu... Petang tadi ada seorang lagi penyewa yang die cari untuk dimasukan ke dalam unit yang baru aku dapat hujung bulan nie..

Hebat kan? rumah belum dapat tp penyewa dah ada...


0 comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates