Tuesday, October 28, 2014

Tips dapatkan Rumah Sublet - Tips 1


Salam dan Selamat Malam Semua..

Hari ni aku dihubungi oleh seorang tuan rumah di Mentari Court, Sunway....kawasan yang selalu aku take over utk sublet.. Alhamdulillah.. selepas perbincangan melalui facebook, kami dapat persetujuan utk harga sewa, tempoh perjanjian dan sebagainya..

Posting kali ni aku nak share tentang macam mane kita boleh buat owner yang cari kita utk tawarkan rumah mereka utk disubletkan dan bukan kita yang mencari mereka.

Ok.. mula2 jom tgk komen2 di facebook dlu...



 

Hahahaha hope orang yang komen2 kat fb aku ni baca blog aku sebab aku tak share tips ni kat facebook... nanti akan aku share lagi tips ke dua ..

Nak tahu macam mane?? Sebenarnya rahsia die adalah di SINI. 

Betul tak? hahahaha

Kadang2 dari perkongsian kita nie, orang baca then bercakap2... En A yang baca then En A bercerita kat Puan B.. then Puan B baca dan bercerita plak dengan Cik C.... dan seterusnya..

Tak mustahil jika dari En A sehinggan Datin Z..mesti ada beberapa tuan rumah yang sanggup memberi tanggungjawab utk kita menjaga rumah mereka bila mereka baca posting2 kita yang banyak menolong owner dan tuan rumah menyelesaikan masalah mereka (sublet).

Hari ni sahaja, aku dapat 2 buah rumah utk disublet.. satu di Mentari Court Sunway dan satu lagi di Kristal View Apartment, Shah Alam

Alhamdulillah...

Akhir kata dari aku malam nie... Bukan Senang Nak Senang... yang penting istiqomah dan jujur... Insya'allah ALLAH S.W.T akan murahkan rezeki kita...

Baca lagi...

Sunday, October 26, 2014

Sifu-Sifu Facebook!

Salam Semua..

Dah lame aku tak post pape kat sini disebabkan sibuk dengan kerja harian dan sebagainya.. insya'allah akan dikemaskini setiap hari lepas nie.. utk yang nak selalu tgk update n tips boleh add aku di facebook.

Hari ni ada seorang kawan tag aku di facebook, so rasenya aku pernah letak kat sini sebagai rujukan kat orang2 yang bukan dikalangan kawan facebook aku..

Sesiapa yang nak tambah pendapatan, belajar saham, belajar emas, rumah lelong, sublet, subsale.. kereta sewa.. rancangan kewangan dan sebagainya... boleh la add semua sifu2 kat bawah ni selain no 14... yang tu sembang je kuat..

Insya'allah semuanya terbaek!

Diulangi.. No 14 jangan... sembang kuat mamat tu... aku tgk post die selalu post masalah rumah sewa je.. hampeh.. bile buat duit pun aku tak tau.. hahahaha



Baca lagi...
 
Blogger Templates