Wednesday, November 12, 2014

Tips Cara Halau Penyewa Bermasalah..

Salam Sejahtera semua.. dan Selamat Pagi..

Maaf sebab lama tak update blog.. aku sibuk dengan pindah rumah baru dan sebagainya.. aku masih berhutang dengan kawan2 tentang cara nak dapatkan sewa rendah dari owner/agent iklankan.. sabar ye...

Hari nie aku ada kongsi tentang satu pertanyaan di Private Message Facebook aku, ada seorang kawan kpd kawan aku mengalami masalah... Penyewa die dah beberapa bulan tak bayar sewa.. dan die brtanya kpd aku jika aku ada sediakan service halau penyewa...  nasib baik die tanye service halau penyewa.. kalau die tanye service halau hantu..  mampus aku nak cari no phone bomoh.. hehehehehe

ok, ni print screem pertanyaan beliau..

aku ada kongsikan print screen die di facebook utk mencari solution macam mane nak halau penyewa nie..kalau penyewa biasa boleh jugak aku g gertak macam biasa tp ini lawyer... silap haribulan aku yang disaman dgn die.. so aku tak berani nak ambik tindakan mengkhinzir buta.. hehehhee

so antara komen2 solution yang aku dapat adalah seperti dibawah...




Aku nasihatkan buat report polis dulu dan bawak sekali aggrement utk membuktikan die dah langgar syarat2 di dalam aggrement tu, then cuba potongkan dulu bekalan Air dan Elektrik di rumah tu..jika die buat pemasangan secara haram, kita report pihak SYABAS atau TNB, seterusnya mangga pintu grill rumah atau pintu pagar..

Tp korang bersedia lah hadapi rumah dirosakkan oleh penyewa bermasalah nie...

0 comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates