Wednesday, March 25, 2015

Bisnes Sublet itu Kapitalis

Salam dan Selamat Malam... 

Malam ni aku nak update jugak pasal message yang aku dapat dari inbox facebook...

Mungkin ada antara kalangan kawan2 dalam mukabuku yang malu bertanya terus so dia buat account fake (1 je friend) utk bertanya.. tak salah bertanya.. mungkin kawan kita tu tak faham apa itu Sublet...

so untuk memahami adakah Sublet ni salah satu kapitalis... cuba faham dan tahu beberapa kelebihan Sublet nie..

1. Cuba fahamkan ape proses Sublet.
2. Cuba fahamkan kenapa Sublet tu boleh terjadi.
3. Apa kelebihan kpd penyewa yang menyewa unit Sublet
4. Apa kelebihan kpd owner yang memberi unit untuk di Sublet.


Seperti yang sedia maklum.. kita sebagai subletter ni selalunya akan deal dengan owner yang mempunyai beberapa masalah untuk uruskan rumah sewa seperti:





  1. Tak de masa nak setup rumah sewa.
  2.  Tak de masa nak cari penyewa.
  3. Tak de masa nak baiki kerosakan penyewa
  4. Tak pandai uruskan penyewa.
  5. Mungkin owner tinggal jauh dari rumah sewa.
  6. Sibuk dengan kerja.
  7. Dan lain lain
So bagi aku, dengan handle rumah sewa owner ni secara tak langsung kita dapat menolong owner yang dalam kesusahan, dan bagi penyewa plak,kebajikan mereka terjaga. contohnya kita sediakan kelengkapan yang lengkap untuk penyewa (bagi kes sewa fully furnish), jika berlaku kerosakan penyewa tak perlu tunggu lama utk kerosakan tu dibaiki.

so adakan korang rase sublet ni bisnes kapitalis??

Jom kita tgk plak ape pakar komen tentang nie....


Baca lagi...

Hasil dari Personal Coaching.. Berjaya!! Berjaya!!

Salam.. Selamat Malam Semua...

Malam nie aku rase happy sikit sebab kalau korang selalu baca blog ni, korang pasti tau yang sebelum ni aku ada bukak coaching utk sape2 nak belajar sublet...

Pada mulanya aku tak yakin org boleh ikut cara aku.. sebab kadang2 cara aku agak extreme or gamble je... tp alhamdulillah... sekarang dah ada beberapa orang yang berjaya mendapatkan unit sublet.. ada sorang tu dah 3 unit hehehehe...  nak lawan tokey nampak gayanyer tu...

Apa2 pun, aku ucapkan tahniah kat korang yang percayakan service aku... mungkin serba sedikit dapat ajar ape itu sublet dan macam mane proses sublet ni sebenarnya...




Baca lagi...

Wednesday, March 4, 2015

Jom Belajar Sublet Dengan Paih Aman!!

Salam dan Selamat Malam Semua...

Semenjak jadi seorang ayah ni, die punya sibuk mmg lain macam... selain travel tiap2 minggu utk balik kg jenguk baby n mak nyer... weekday pun sibuk utk mantapkan bisnes sublet agak masa depan baby terjamin... hehehhee saving byk2.. beli property byk2..

ok, untuk entry ni... sy ingin umunkan sy dah mengambil bebrapa pelajar utk belajar sublet bersama sy.. kaedah die lebih kpd knowledge transfer dan bercerita berdasarkan pengalaman... so far alhamdulillah, dah 7 org yang berjumpa sy...

Sesi personal coaching ni melibatkan perjumpaan dan perbincangan dalam group yang kecil (3 atau 4 orang) dalam satu sesi, supaya mudah difahami dan bertanya... dalam perbincangan ni kita akan sama2 belajar cara cari lokasi, setup, handle penyewa dan sebagainya.

Lepas perjumpaan pertama akan ada beberapa homework utk dibuat dan sesi support secara online (whatsapp group) akan berlaku.



Then sesi setup unit selepas berjaya deal, insya'allah sy akan turut serta dalam setup rumah sublet jika berkelapangan.

Then setelah berjaya handle unit sublet, sy akan jadikan sebagai testimoni saya.

Jika berminat boleh pm selanjutnya di facebook sy (Paih Aman) utk langkah seterusnya.

Terima kasih
Baca lagi...
 
Blogger Templates