Wednesday, March 25, 2015

Bisnes Sublet itu Kapitalis

Salam dan Selamat Malam... 

Malam ni aku nak update jugak pasal message yang aku dapat dari inbox facebook...

Mungkin ada antara kalangan kawan2 dalam mukabuku yang malu bertanya terus so dia buat account fake (1 je friend) utk bertanya.. tak salah bertanya.. mungkin kawan kita tu tak faham apa itu Sublet...

so untuk memahami adakah Sublet ni salah satu kapitalis... cuba faham dan tahu beberapa kelebihan Sublet nie..

1. Cuba fahamkan ape proses Sublet.
2. Cuba fahamkan kenapa Sublet tu boleh terjadi.
3. Apa kelebihan kpd penyewa yang menyewa unit Sublet
4. Apa kelebihan kpd owner yang memberi unit untuk di Sublet.


Seperti yang sedia maklum.. kita sebagai subletter ni selalunya akan deal dengan owner yang mempunyai beberapa masalah untuk uruskan rumah sewa seperti:





  1. Tak de masa nak setup rumah sewa.
  2.  Tak de masa nak cari penyewa.
  3. Tak de masa nak baiki kerosakan penyewa
  4. Tak pandai uruskan penyewa.
  5. Mungkin owner tinggal jauh dari rumah sewa.
  6. Sibuk dengan kerja.
  7. Dan lain lain
So bagi aku, dengan handle rumah sewa owner ni secara tak langsung kita dapat menolong owner yang dalam kesusahan, dan bagi penyewa plak,kebajikan mereka terjaga. contohnya kita sediakan kelengkapan yang lengkap untuk penyewa (bagi kes sewa fully furnish), jika berlaku kerosakan penyewa tak perlu tunggu lama utk kerosakan tu dibaiki.

so adakan korang rase sublet ni bisnes kapitalis??

Jom kita tgk plak ape pakar komen tentang nie....


0 comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates